17 Mayıs 2011 Salı

TELEFONUN HAYATIMIZDAKİ YERİ

Teknoloji de cep telefonunun, hayatımızda ki yerine baktığımız da insanın, bilimi kullanarak, doğa ya üstünlük kurmak için tasarladığı rasyonel bir disiplindir. Teknoloji somut ve deneysel anlamda temel olarak teknik yönden yeterli küçük bir grubun örgütlü hiyerarşi yardımıyla bütünün geri kalanını (insanlar, olaylar, çevre, makinalar) gibi üzerinde denetimi sağlamasıdır. Cep telefonu da bu bütünün bir parçası olma yolunda hızla ilerlemektedir. 
   Cep telefonlarının yaşamımızın vazgeçilmez birer parçası, oluşunun zamanını tam olarak bilmekteyiz. Yalnız bir gerçeği var ki oda hayatımızın vazgeçilmezleri olmuşlar.
Teknolojinin ilerlemesiyle hayatımızı devam etme süresince nasıl ki yemek, içmek olmadan yaşam devam etmiyorsa cep telefonlarına da o şekil endekslenmişiz. o­nunla yatıp o­nunla kalkar olmuşuz. Çogumuz artık saat kullanmaz olmuşuz, hesap makinesi, olarak kullanmışız, elektiriği olmayan bir binadan inerken ya da çıkarken bize el feneri görevi gören yol gösteren olmuştur, sıkıldığımızda oyunlar oynadığımız makine olmuştur.
Teknolojisi öyle ilerliyor ki bir aldığımızı sonra beğenmez oluyoruZaten enteresan bölümü ya da beni düşündüren kısmı bayramlar da ya da özel günler de birincil derece yakınlaşmalar sıcak yüz yüze görüşmeler olması gerekirken toplu mesajlar, sanal ortam da çetleşmeler aşk tazelemeler, sık sık görüşmeler , kısaca duygu ve düşüncelerimizi aktarmak, buluşmak ayrılmak , kimi zaman iyi sonuçlar, kimi zaman kötü sonuçlar da hep yanımızda yakın olan tuşlarla gerçekleşiyor bu işlemler hepimizin yaptığı, imdadımıza koşan cep telefonlar.
 Sabit telefonların kullanılmadığı, ya da aza indirgenmesi, gezdiğimiz gördüğümüz ortamları, fotoğraf karesine almamızla fotoğraf makinelerinin fazla kullanılmaması, kameranın yalnız işi olanlar tarafından ele alınması, radyo tv internet , hatta otomobillerimizde ki kontak anahtarı yerine cep telefonu kullanılacak duruma gelmişiz,hayatımızın büyük bir bölümünü kaplar olmuş bu cep telefonları.
Keşfinden ve her insanın eline bir tane geçmesinden itibaren başkalarını daha çok merak etmemize yol açan alettir. Aradığımızda kişiye ulaşamadığımız da, telefonu niye kapalı acaba nerde? Ne oldu niye kapalı düşüncelerine gireriz. Telefonla aradığımızda açmadığı taktirde yaptığımız tavırlar, oluyor.Telefon , insan ilişkilerine kadar özel ve sosyal hayatımızı ele geçirmeye tanık oluyoruz.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder